file_000-16

Hvad er kærlighed? Hvad er sorg? Og hvad betyder det egentlig, at være i en mental tilstand, der kategorises som unormal og et onde, samfundet gerne vil af med? Disse spørgsmål stiller Andreas Ole Nielsen op på enkel vis, i et let og klart sprog, hvor alle kan være med.

 

Sorgen har ikke noget sprog

Handlingen udspiller sig i et ungdomsmiljø med studie, sprut og stoffer. Vi følger Adam i en verden præget af medicin, da han lider af angst og tvangstanker. Tilsyneladende lever Adam et normalt liv. Han bor selv i en lejlighed, har et par venner og passer sit studie. Han er intelligent, men praler ikke med det, og han holder sig mest for sig selv. Han ved godt, at han ikke er som de andre og har på en måde accepteret det – det er derimod verden, der har svært ved at acceptere ham.

Bogen skildrer et sind i kaos, der prøver at opretholde en balance i hverdagen, hvor alkohol, stoffer og medicin er med til at få Adam til at glemme, at han er syg. Bogen skildrer samtidig et samfund, som ihærdigt prøver at hjælpe ham, men alligevel ikke formår at imødekomme ham på de præmisser, han har brug for. Han føler ikke, at de lytter til ham: ’Det var svært at tale med nogen, når ingen syntes at ville lytte’.

Adams valg i livet får voldsomme konsekvenser og han ender i sit livs krise, hvor han må tage alt op til revurdering og starte forfra. Flygte.

Bogen er yderst interessant læsning og opstiller en masse relevante spørgsmål til vores samfund, vores måde at håndtere psykisk syge på og ikke mindste kærlighed. Den skildrer det gennem to syge øjne på en ærlig og alligevel reflekteret måde, hvor læseren bliver fanget i en masse spørgsmål om livet. En bog der helt klart er værd at læse.

4 modspor, 1


Info

Forfatter: Andreas Ole Nielsen

Forlag: Aftenrutine

Udgivet i 2016

Sideantal: 134

Bogen kan købes her.

Desuden læser Andreas op den 27. oktober på Islands Brygge Bibliotek til Kælderlæsninger. Find begivenheden på facebook her.