Grundlag og formål

 

MODSPOR indeholder kortere og længere anmeldelser, interviews/portrætter og essayistiske artikler – alt sammen med et litterært og æstetisk mål for øje. Formålet med sitet er at kaste lys over mindre oplyste områder af det danske litteraturlandskab. Med et kritisk blik og ved at gå nye veje.

I udgangspunktet tager vi fat i de mindre forlags udgivelser og bringer historier om forfattere, der ikke nødvendigvis har fået så meget opmærksomhed i medierne. Det betyder ikke, at vi ikke bringer noget fra de større forlag eller mere kendte forfattere, det betyder blot, at vi bestræber os på at give opmærksomhed til et spirende og mangfoldigt litterært Danmark. Vi skriver især om digte, romaner og hybrider.

Vi vægter sproget højt og læser derfor korrektur på alle vores anmeldelser for at sikre et godt sprog. Vi bestræber os på at skrive anmeldelserne med litteraturkritisk argumentation og  lader samtidigt skribenterne sætte deres personlige præg. Altså en kombination af det objektive og det subjektive.