Formål

Grundlag og formål

MODSPOR indeholder kortere og længere anmeldelser, interviews/portrætter og essayistiske artikler – alt sammen med et litterært og æstetisk mål for øje. Formålet med sitet er at kaste et lys over mindre oplyste områder af det danske litteraturlandskab. Med et kritisk blik og ved at gå nye veje.

I udgangspunktet tager vi fat i de mindre forlags udgivelser og bringer historier om forfattere, der ikke nødvendigvis har fået så meget opmærksomhed i medierne. Det betyder ikke, at vi ikke bringer noget fra de større forlag eller mere kendte forfattere, det betyder blot, at vi bestræber os på at give opmærksomhed til et spirende og mangfoldigt litterært Danmark. Vi skriver især om digte, romaner og hybrider.

Vi er stiftet i august 2015 og er i skrivende stund stadig ved at finde os til rette, men afslutter i udgangspunktet vores anmeldelser med et klassisk 6 stjernet bedømmelsessystem, hvor vi fx giver 4/6 modspor. Dog mener vi, at ordene i anmeldelsen er mindst lige så vigtige som den afsluttende bedømmelse, og vi laver derfor korrektur på alle vores anmeldelser for at sikre et godt sprog – samt bestræber os på at skrive anmeldelserne med litteraturkritisk argumentation og  lader samtidigt skribenterne sætte deres personlige præg. Altså en kombination af det objektive og det subjektive.

Faste og løse skribenter

Vi bestræber os på at få en fast base af frivillige skribenter, men er også åbne for gæsteskribenter, der fx har en god idé til en essayistisk artikel, en anmeldelse eller et portræt. Vi vægter idérigdom højt – og selvfølgelig et bredt kendskab til litteraturen netop nu eller lysten til at opnå det.

Hvis man studerer på et relevant studie som fx Litteraturhistorie, Nordisk, Æstetik og kultur eller lignende, kan man altid sende en mail til redaktion@modspor.dk med en idé, en ansøgning eller noget tredje. Man behøver ikke være studerende for at være en del af MODSPOR eller blive publiceret som gæsteskribent.

Læg en Kommentar